Wisdom of Life

Ανακοίνωση Δ.Σ. Συλλόγου Ακρωτηριανών Θήρας

anakoinosi-sathiras

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΩΝ ΘΗΡΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ακρωτηριανών Θήρας θέλει να ενημερώσει τα μέλη του, τους κατοίκους του Ακρωτηρίου Θήρας και του φίλους του Συλλόγου για τα παρακάτω σημαντικά θέματα σχετικά με το Σύλλογό μας:
1) Η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου, Αληφραγκή Ελεονώρα του Μηνά, υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου, στις 26/7/2016, με λόγο παραίτησής τη μη συμφωνία της με τις αποφάσεις που πήρε το Δ.Σ. την περίοδο που διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου, από 23/3/2016 έως 26/7/2016. Το Δ.Σ. έκανε τη παραίτησή της δεκτή και, μετά από εσωτερική ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ., νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Ακρωτηριανών Θήρας αναδείχθηκε ο πρώην Πρόεδρος Μπάικας Ευαγ.Χρυσοβαλάντης και στη θέση του, νέα Γεν. Γραμματέας η Καφούρου Χρ. Ελισάβετ. Έτσι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η νέα σύνθεση του Δ.Σ του Συλλόγου Ακρωτηριανών Θήρας είναι :
• Πρόεδρος: Μπαίκας Ευαγ. Χρυσοβαλάντης
• Αντιπρόεδρος: Χαρίτος Παν. Ευστάθιος
• Γραμματέας: Καφούρου Χρ. Ελισάβετ
• Ταμίας: Νομικός Ευαγ. Γεώργιος
• Έφορος: Ζαχαριά Ευαγ. Πήγη
• Μέλος: Αληφραγκή Μηνά Ελεονώρα
• Μέλος: Μιχαλοπούλου Γεω. Μαρία

2) Όπως όλοι γνωρίζουμε, το πανηγύρι της Παναγίας 14 & 15 Αυγούστου στο Ακρωτήρι Θήρας είναι, αν όχι το πιο παλιό πανηγύρι του νησιού μας, ένα από τα πιο παλιά και σίγουρα το πιο πολυπληθές! Ένα πανηγύρι το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το Σύλλογο μας με πολύ μεγάλη επιτυχία. Φέτος, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στις 19/7/2016 πήρε ,σχεδόν ομόφωνα πλην της τότε Προέδρου του Συλλόγου ,την απόφαση να μην πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο πανηγύρι στη Σαντορίνη. Ο λόγος, ο οποίος μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση, είναι η χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο του νέου Προέδρου Μπάικα Χρυσοβαλάντη που τον κράτησε σε μερική ακινησία στον Πειραιά και η άφιξη της πρώην Πρόεδρου και κάποιων άλλων μελών του Δ.Σ. στο νησί ελάχιστα πριν το Δεκαπενταύγουστο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπήρχε το απαιτούμενο χρονικό διάστημα και ανθρώπινο δυναμικό για τη σωστή προετοιμασία και πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου πολιτιστικού διημέρου στο Ακρωτήρι.
Αλλά ακόμα και με αυτά τα δεδομένα το χωριό μας δεν έμεινε χωρίς πανηγύρι ούτε φέτος. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας φρόντισε να ενημερώσει έγκαιρα για την απόφασή του το προσωρινό Δ.Σ. του νεοσύστατου Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ακρωτηρίου Θήρας διαβεβαιώνοντας τους ταυτόχρονα ότι ο Σύλλογός μας είναι πρόθυμος να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί σε υλικό εξοπλισμό(ψυγείο, τέντες, προβολείς, ομπρέλες, σημαιάκια), εάν αποφάσιζε ο νεοσύστατος Σύλλογος να πραγματοποιήσει εκείνος το πανηγύρι, με μόνη προϋπόθεση την ενημέρωσή μας για την τελική τους απόφαση για την πραγματοποίηση ή μη του πανηγυριού και τη χρησιμοποίηση του εξοπλισμού μας.
Όλοι εμείς που σχετιζόμαστε με το Σύλλογο Ακρωτηριανών Θήρας χαρήκαμε ιδιαίτερα που τελικά ο νεοσύστατος Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Ακρωτηρίου Θήρας κατάφερε να πραγματοποιήσει επιτυχημένα το πανηγύρι της Παναγίας φέτος, αν και δυστυχώς δεν υπήρξε τελικά κάποια ενημέρωση πριν το πανηγύρι αλλά ούτε και κάποια ευχαριστήρια αναφορά κατά τη διάρκεια του πανηγυριού από το νεοσύστατο Σύλλογο για τον εξοπλισμού του Συλλόγου μας, ο οποίος τελικά χρησιμοποιήθηκε! Επίσης, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ένας σεβαστός αριθμός χορευτών-μελών του Συλλόγου μας αποτέλεσε ένα μεγάλο μέρος των χορευτικών τμημάτων που εμφανίστηκαν στο πανηγύρι. Είναι χορευτές κάθε ηλικίας που έμαθαν τα πρώτα τους χορευτικά βήματα και απέκτησαν εμπειρία στο Σύλλογο των Ακρωτηριανών Θήρας και τώρα με τη δημιουργία αυτού του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου θα μπορέσουν να έχουν την επιθυμητή εξέλιξη στη χορευτικής τους πορεία.
Στο σημείο αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θέλει να ξεκαθαρίσει, για να μην υπάρξουν τυχόν παρερμηνείες, ότι ο νεοσύστατος Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Ακρωτηρίου Θήρας δημιουργήθηκε χωρίς κάποια συνεννόηση ή σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ακρωτηριανών Θήρας, δεν αποτελεί τμήμα αυτού αλλά ούτε υπήρξε η τυπική ενημέρωση για τη σύνθεση του προσωρινού Συμβουλίου προς τον Σύλλογο μας, αν και ένας από τους σκοπούς του συμπίπτει απόλυτα με ένα από τους κυρίους σκοπούς του Συλλόγου μας, ο οποίος είναι η διατήρηση και η προβολή των ηθών και εθίμων του χωριού μας με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και πανηγυριών στο χωριό μας. Είναι ένας νέος ανεξάρτητος φορέας του χωριού μας, ο οποίος δημιουργήθηκε με συνεργασία ιδιωτών μόνιμων κατοίκων του χωριού μας, του υπάρχοντος Αθλητικού Συλλόγου Ακρωτηρίου Θήρας και της εκκλησιαστικής κοινότητας του χωριού μας.

Ο Σύλλογος Ακρωτηριανών Θήρας εύχεται στον νέο Πολιτιστικό Σύλλογο του Ακρωτηρίου Θήρας καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, σε αυτή την «εποχή του τουρισμού», την οποία διανύει εδώ και κάποιες δεκαετίες το νησί μας και στην οποία ο πολιτισμός αρκετές φορές περνάει σε δεύτερη μοίρα σε αυτό το νησί, να γίνονται τέτοιες ελπιδοφόρες κινήσεις στο πολιτιστικό και το αθλητικό κομμάτι του χωριού μας και συνάμα του νησιού μας! Καλή δύναμη, λοιπόν, και καλό κουράγιο στο προσωρινό Δ.Σ. του Συλλόγου, πάντα επιτυχίες και εμείς θα είμαστε δίπλα σας, όποτε μας χρειαστείτε για το καλό του χωριού μας.

3) Τέλος, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογός μας, όπως όλα αυτά τα 30 χρόνια της ύπαρξης του έτσι και φέτος, θα συνεχίσει δυναμικά τις δράσεις του και τη νέα χρονιά . Σας περιμένουμε, λοιπόν, να ανταμώσουμε στα γραφεία μας στα μαθήματα των χορευτικών μας τμημάτων : κάθε Κυριακή 17:00-22:00,κάθε Τετάρτη 19:00-20:30 και κάθε Πέμπτη 20:00-22:00 . Εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και είναι ευπρόσδεκτοι όποιοι και όποιες θέλουν να μάθουν να χορεύουν, ανεξαρτήτου ηλικίας, τους χορούς των νησιών μας και όχι μόνο!Για περισσότερρες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 21043210640!

Σύλλογος Ακρωτηριανών Θήρας 1987-2017
30 Χρόνια Πολιτιστικής ανοδικής πορείας και συνεχίζουμε!

Υποβολή απάντησης