Wisdom of Life

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 2017

DSC_6241

Η Σαντορίνη έδωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά το δυναμικό παρόν στην πιο σημαντική διασυλλογική εκδήλωση που πραγματοποιείται απο την Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ. στη περιφέρεια του Πειραιά και σχετίζεται με την κυκλαδίτικη μουσικοχορευική παράδοση !
Έτσι λοιπόν στις 3 Ιουνίου 2017 από νωρίς το απόγευμα το Δημοτικό Θέταρο Πειραιά άρχιζε να γεμίζει από χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές απά τα Δωδεκάνησα ,τη Σέριφο,την Αμοργό,την Ανάφη και τη Σαντορίνη μας αλλά και από πλήθος κόσμου που ερχόταν για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει τις παρουσιάσεις των 5 χορευτικών σχημάτων.
Λίγο μετά τις 19:30 η εκδήλωση με τίτλο “Γνωρίστε τα νησιά μας μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια τους” άνοιξε με ένα χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ) Κ. Πασχάλη Συρίγο και χαιρετισμό έκανε και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά Κ. Σιγαλάκος Κυριάκος .Την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης είχε αναλάβει ο συγγραφέας και παρουσιαστής Κ. Πέτρος Κουμπλής ο οποίος κατάφερε να δώσει με το δικό του τρόπο ένα ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση .

Οι Σύλλογοι με τα χορευτικά σχήματα των οποίων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και καταχειροκροτήθηκαν για αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα είναι :
o Σύνδεσμος Αμοργίνων
ο Σύνδεσμος εν Αθήναις Σεριφίων
ο Σύνδεσμος Απανταχού Αναφαίων
η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών και Πειραιώς (Επίτιμοι Καλεσμένοι)
ο Σύλλογος Ακρωτηριανών Θήρας

Όλα τα χορευτικά σχήματα συνόδευσαν μουσικά στο βιολί ο Κ.Μανώλης Κόττορος και στο λαούτο ο Κ.Αποστόλης Κορποτίνης οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να συνεργαστούν με όλα τα χορευτικά και να βγάλουν το επιθυμητό αποτέλεσμα!
Η χορευτική ομάδα του Συλλογου μας , αποτελούμενη από 24 χορευτές,έκλεισε την εκδήλωση παρουσιάζοντας χορούς από τη Μυτιλήνη!Μετά την περιλήπτική παρουσίαση όλά τα φώτα έκλεισαν, ο προτζέκτορας απενεργοποιήθηκε και ο Κοττορός άρχιζε να παίζει αυτή τη καταπληκτική μελωδία από τις φωτιές Μυτιλήνης !Οι χορεύτριες με τα φαναράκια γέμισαν την πίστα του θεάτρου και ανάγκασαν τους παρευρισκομένους να τις χειροκροτήσουν μετά το τέλος της χορογραφίας τους!Στη συνέχεια πήραν θέση στη σκηνή 4 χορευτές που χόρεψαν ζεϊμπέκικο απτάλικο Μυτιλήνης ,Το πρόγρμμα συνεχίστηκε με Μαζωμένο ,στο τέλος του οποίου τα αγόρια του σχήματος βγήκαν μπροστά και πιασμένοι από τους ώμους έκαναν κωλοτούμπες αποσπώντας για ακόμα μία φορά το πιο δυνατό χειροκρότημα του κοινού.Ένα πρόγραμμα Μυτιλήνης δεν νοείται χωρίς Καρσιλαμά .Έτσι λοιπόν μόλις ακούστηκε Καρσίλαμας Καρεκλάτος οι χορευτές χωρίστηκαν σε ζευγάρια και μας μετέφεραν λίγο σε παλιές εποχές και σε άλλα μέρη με αποκορύφωμα το δεύτερο μέρος του χορού στο οποίο τη σκηνή μοιράστηκαν δυο βρακοφόροι του Συλλόγου και με μία καρέκλα έκαναν όχι και τόσο εύκολες φιγούρες! Το πρόγραμμα έκλεισε με Ξύλα Μυτιλήνης και τους χορευτές να χαιρετούν τους 120 περίπου υποστηρικτές του Συλλόγου μας και τους συνολικά 540 θεατές του Θεάτρου .

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μπάλο από το κάθε χορευτικό συγκρότημα με τη σειρά εμφάνισης και ο Πρόεδρος της ΟΣΥΜΙΚ με τους 130 και παραπάνω χορευτές να γεμίζουν τη σκηνή ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν σε αυτή την άκρως επιτυχημένη εκδήλωση ,την χαρακτήρισε ώς θεσμό και ανανέωσε το ραντεβού για του χρόνου τον Ιούνιο.

Το Δ.Σ. Και η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Ακρωτηριανών Θήρας θέλει να ευχαριστήσει θερμά την ΟΣΥΜΙΚ για την πολύ άρτια οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης ,τους οργανοπαίχτες για την άριστη συνεργασία και το πολύ όμορφο αποτέλεσμα , τον παρουσιαστή Κ.Κουμπλή για το βήμα που μας έδωσε μετά το τέλος του προγράμματος μας και μέσω του Προέδρου και χοροδιδιασκάλου του Συλλόγου μας ευχαριστήσαμε τους όλους τους παρευρισκομένους .

Για το τέλος αφήσαμε όλους εσάς ,τους ανθρώπους του Συλλόγου μας, που κατακλύσατε πάνω από το 1/5 του θεάτρου και με το χειροκρότημα σας αποδείξατε ότι μπορεί να είμαστε ένα μικρό νησί άλλα όλοι εκείνοι που το αγαπούμε και το υποστηρίζουμε είμαστε πάρα πολύ!Σας ευχαριστούμε!

Καλό Καλοκαίρι να έχουμε και καλή αντάμωση στο νησί !

 

Μπορείτε να δείτε το πλήρες φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης εδώ :

https://www.facebook.com/pg/sathiras.gr/photos/?tab=album&album_id=1329296813857232

 

Υποβολή απάντησης