Πανηγύρι Αγίας Θεοδοσίας 2018

03

Ο Σύλλογος Ακρωτηριανών Θήρας σας προσκαλεί το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, να τιμήσουμε τη μνήμη της Προστάτιδάς του και Πολυούχου του χωριού μας, Αγίας Θεοδοσίας .Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σκοπός αυτής της εκδήλωσης για εμάς είναι  η συνέχιση και προβολή των παραδόσεων του νησιού μας και η διασκέδασή σας.

Η ετήσια εκδήλωση προς τιμήν της Αγίας θα ξεκινήσει στις 17.30 από τα γραφεία του Συλλόγου μας, Αναγνωσταρά 38 και Κορώνης, με τη περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία φιλαρμονικής μπάντας προς στον Ιερό Ναό Αγ. Αντωνίου Αμφιάλης όπου θα τελεσθεί στις 18:00 ο Εσπερινός στην μνήμη της. Στις 18:30, μετά το τέλος του Εσπερινού, η εικόνα θα επιστρέψει στα γραφεία μας, όπου και θα μας περιμένει η παραδοσιακή πανήγυρη με προϊόντα της Σαντορίνης. Πατροπαράδοτη φάβα και ντοματοκεφτέδες θα συνοδεύουν το ασσύρτικο κρασί μας, που θα ρέει άφθονο. Φυσικά από κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λείπει ο χορός και το τραγούδι.

Στις 20:30 στο στενό της Κορώνης θα κάνουμε αυτό που μας έμαθαν να κάνουμε καλά , θα φέρουμε έστω και για μερικές ώρες τη Σαντορίνη μας στο Κερατσίνι. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανοίξουν τα 4 χορευτικά σχήματα του Συλλόγου μας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το μεγάλο μας γλέντι με τους : Στέλιο Μανώλα στο λαούτο και στο τραγούδι ,τον Γιάννη Μανωλά στο τραγούδι , τον Γιάννη Μπαφαλούκο στο βιολί και τον Ευθύμη Γαλανό στο λαούτο να τελειοποιούν το σκηνικό του πιο παλιού νησιώτικου γλεντιού στο Πειραιά .

 Σας περιμένουμε «εκεί στο στενάκι στη Μενελάου στην Αμφιάλη» να γλεντήσουμε όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια!
Μη λείψει κανείς!

 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες